RUKOMETNI KLUB "VOGOŠĆA" VOGOŠĆA
 
Picture
Grb saveza BiH
Zmajevi su juče pobjedili Igman s Iliže rezultatom 28:18. Rezultat od deset golova zaostatka za Igman zahvaljujući sudačkom paru Alić - Mulahasanović koji su svih šezdeset minuta čuvali goste s Iliže katastrofalnog poraza, čak dvije minute napad je trajao gostiju odnosno pasivna igra koju nisu svirali ili nisu znali da sviraju. Da nije žalosno bilo bi smiješno svaki manji kontakt je sviran u korist Igmana. Prvih deset minuta Vogošćani prave seriju 4:1, nakon čega slijedi igra gol za gol i sudačke (ne) greške sve do šesneaste minute kada se domaći ponovo odljepljuju na 12:8 te diskutabilnim odlukama do kraja prvog poluvremena. Da bi se na odmor otišlo s rezultatom 14:9.

Drugo poluvrijeme nista nije bolje prošlo za Vogošću zahvaljujući pomenutom sudačkom paru koji su konstantno pomagali gostima da ne odu punih džepova kući. Nastavak igre je bio uzbudljiv kada gosti u nastavku dolaze samo na -4 gola zaostatka. Nakon čega trener Antović traži minutu odmora i ubacuje u veću brzinu i pravi seriju od 6:0, kad slijedi direktni crveni karton za Kadrića navodno zbog navodno (ne)sportskog ponašanja kako kažu sudije. Do kraja susreta Zmajevi još prave seriju od 4:0, da bi na kraju rezultat glasio 28:18. Naravno treba istaći da su gosti u prvih petnaest minuta dali samo četiri gola iz penala i dva iz igre. Rukometaši Vogošće u narednom kolu gostuju ekipi Borca iz Travnika.

RK Vogošća - RK Igman (14:9) 28:18

RK Vogošća: Lagumdžija, Mešević, Sejfić 2, Kadrić 2, Kršo 1, Mimić 5, Šahinović 3, Ljuca 7, Jelko, Barlov, Muratović 5, Trbić 3, Hasanović, Hadžić i Špiljak.




Leave a Reply.